Att flytta är en naturlig del av livet och något vi gör med jämna mellanrum. Lika viktigt som att vi vill flytta in i ett rent och fräscht hem är det att lämna det hem vi tidigare bott i. Annars kan det stå en dyrt.

726383-young-man-dreamingAtt flytta ska vara något som är spännande – en ny start. Men då är det viktigt att vara noggrann med att inte glömma bort flyttstädningen, och att inte underskatta de timmar som det tar. Företag som www.vikingflytt.se vet vikten av en bra flytt och om du själv inte vet det så kan den komma dig att stå dyrt. Dock är det viktigt att inte heller lita på att hyresvärden flyttstädar då det kan även bli en dyr affär. Detta då det kan komma en saftig faktura på mängder av timmar och som du måste betala.

Undermålig städning kostar

När det kommer till flyttstädning så handlar det inte om att bara dammsuga, skrubba och dammtorka rent. Här gäller det att putsa bakom ugnen, skura ugn och kyl och dra med en våt trasa på alla ytor som finns i lägenheten. Ja, den största städningen som kan tänkas gå att göra. Är man minsta osäker är det bra att kolla upp vad som ska göras. Glöm heller inte att tvätta fönstren. Om man inte gör på rätt sätt, eller om den som flyttar in klagar så är det upp till bostadsbolaget att då hyra en städfirma som kommer och städar, och här har man inget att säga till om när fakturan kommer utan man har fått en chans och då är det bara att betala. 6000 kan det komma att kosta om man har en lägenhet på ungefär 100 kvadrat, men sedan är det självklart också hur mycket som bolaget behöver gå in och städa.

Glöm inte bort att om du äger din bostad så får du inte dra av bostadsvinsten för flyttstädning och flytt.