Stora tevebänkar och enorma soffbord kan slängas ut. Nu handlar det om loungemöbler och schäslonger. Tekniken har sedan länge tagit plats i våra hem och vardagsrum, nu är det dags att anpassa sig.

Numera kan man ju faktiskt se på TV var som helst. I soffan, fåtöljen, på bordet, på golvet. Du kan till och med kika på TV på toaletten – om det är någonting du föredrar. Det här är ju självklart tack vare möjligheterna att kika på laptopen, läsplattan och mobilen. Och nu när SVT har börjat med sina livesändningar på nätet, är det bara en tidsfråga innan den klassiska teven försvinner. I och med detta förändras ju som sagt den klassiska möbleringen. Våra möbler behöver inte längre vara lika fokuserade och riktade mot någonting, vilket är fantastiskt roligt när det gäller inredning. Och förändringen har redan börjat. Det är inte lika vanligt att ha teven i vardagsrummet, utan fokus ligger istället på att vardagsrummet ska blir ett rum som man umgås i. I en artikel i Dagens nyheter har de skrivit om förändringen. Då säger Mats Nilsson, sortimentsstrateg för Ikea så här om hur det kommer att bli i framtiden.

– De stora soffborden försvinner, i stället får vi flexibla bordslösningar som man plockar fram när man behöver och tar undan när man bäddar upp soffan för gäster eller för sig själv. För barnfamiljer är det viktigt att ha utrymme framför teven så att det går att röra sig och spela wii.

Hur mycket mer som kommer att förändras återstår att se, men det är verkligen en spännande utveckling.