När man ska sälja sin bostad kan man göra en del snabba förbättringar för att få upp priset lite. Den senaste tiden har det spelat en större roll att trädgården ser bra ut. Några saker som är förbjudna på en visning är dock många prydnadssaker och slitna handdukar.

252020-house-in-female-hands

Vi har tidigare skrivit om att det är trevligt att ha en vacker trädgård.

”Den sista punkten ”njut av din trädgård” kan beskrivas såsom att det är viktigt att man ser till att trädgården lever för dig och inte tvärtom.” Läs mer.

Fixa trädgården inför visning

Att ha en välordnad trädgård kan även vara bra vid försäljningen av bostaden. Genom att fräscha upp hemmet med några enkla knep kan man faktiskt få upp priset vid försäljning med flera tusenlappar. Experter säger att absolut mest krut ska läggas på trädgården inför försäljning och detta har fått en allt större betydelse vid en visning. Något som inte är speciellt dyrt som man kan göra i trädgården är att köpa nytt grus till gångarna. Man bör även ta och beskära träd och buskar, men det här kanske man måste anlita någon för att göra.

Renovering inte kostnadseffektivt

Överhuvudtaget gäller det att vara kostnadseffektiv när man fixar till hemmet. Ska man sälja en lägenhet i Stockholms innerstad för mer än 3 miljoner kronor, kan det vara värt att anlita en stylist för 10 000 – 30 000 kronor. Däremot är det aldrig värt att renovera ett helt badrum eller kök inför försäljningen. Några andra saker man inte bör ha på visningen är slitna handdukar, för mycket möbler, stora bokhyllor som tar upp onödigt mycket plats, trötta blommor, bilder på släkten och för många prydnadssaker, skriver Svenska Dagbladet.