De naturliga elementen återspeglas inte bara inom mat-trenderna och de vi vill köpa med oss hem från matvaruaffärerna. Lika mycket återspeglas det naturliga i hur vi vill inreda våra badrum. Naturliga element i badrumsinredningarna handlar mycket om organiska former och naturmaterial som tidigare kanske inte har varit de mest valda i badrumsrenoveringar. Tidigare var material av trä främst förknippade med en bastu men idag finns det många nya sätt utan att få den där bastu-känslan.

Vill man göra om sitt badrum själv hemma så finns det gott om både tips och inspiration på nätet, som exempelvis http://www.bygghemma.se/inomhus/badrum/. Samtidigt ska man komma ihåg att badrumsrenoveringar är mer känsliga än andra renoveringar i hemmet och att kravet på att utföra dem fackmannamässigt krävs för att man ska få ut något på försäkringen om en olycka skulle vara framme. Renoveringar som man kan göra själv, utan så mycket erfarenhet sedan tidigare är bland annat att byta ut badrumsinredningen, om man känner sig missnöjd med den nuvarande.

Att skapa nya och smarta förvaringslösningar i badrummet är något som de flesta behöver och har stor nytta av. Det kan handla om att byta ut sitt badrumsskåp mot en rymligare variant eller byta ut sitt badkar till en något mindre variant så att man även får plats med lite extra förvaring mot vad man har haft tidigare.