Att stiga in i ett fint badrum och ta en varm och skön dusch efter en lång arbetsdag eller ett hårt träningspass är härlig vardagslyx. Årets inredningstrender innefattar både stilrena färger och romantiskt rosa.

Badrummet är ett av bostadens viktigaste rum. Riktigt slitna och nedgångna badrum är svåra att fräscha till på egen hand eftersom både golv och väggar måste tåla vatten. För att vara säker på att badrummet blir renoverat på ett fackmannamässigt sätt bör du anlita en professionell hantverkare. Hos https://kmliving.se hittar du hantverksproffs med lång erfarenhet av badrumsrenovering.

Stilrent och tapeter i badrummet

En av de stora inredningstrenderna just nu är hållbarhet som innebär att inte ständigt köpa nytt utan istället satsa på kvalitet. Om du ska renovera badrummet är det därför bra att välja färger och material som håller länge och som du inte tröttnar på efter några år. Om du vill följa årets trender kan du istället byta ut delar av inredningen som t.ex. badrumsskåp, duschkabin eller bara badrumsmatta och handdukar.

Andra heta trender inom badrumsrenovering är stilrent i svart och vitt samt retro. Även naturen inspirerar och flyttar in i badrummet i form av gröna växter och material med naturkänsla. Den minimalistiska trenden fortsätter och uttrycket ”less is more” gäller fortfarande. Det finns dock även plats för maximalister i badrummet och även för romantiker. Romantiken flyttar nämligen in i badrummet med blommor och vitrinskåp i vitt. Den vackert mönstrade tapeten gör comeback tillsammans med pasteller. Den modiga använder sig av puderrosa i badrummet som är en populär färg för tillfället. Den som inte vill kakla hela badrummet rosa köper en fluffig matta och mjuka, lyxiga handdukar i rosa istället.

Inredningstrender i badrummet 2019

  • Stilrent i svart och vitt
  • Romantiskt
  • Retro
  • Naturkänsla

Oavsett trender ska du alltid utgå från din egen smak. Det viktiga är att välja kakel eller tapet som du kommer att tycka om i flera år. Neutrala färger på väggar och golv passar alltid bra och håller i längden även om de kan kännas tråkiga ibland. Om färg saknas är det enkelt att inreda med färgstarka handdukar tillsammans med personliga detaljer som vackra vaser och ljuslyktor.