Varje dag börjar 17 hem i Sverige att brinna och detta gör verkligen bränder det absolut viktigaste att skydda sig mot i hemmet. Det finns en massa knep och verktyg som man kan ta till för att skydda hemmet mot brand. Till exempel bör man investera i en brandvarnare och brandfilt.

Att ha rätt belysning i ett hem är väldigt viktigt för att skapa rätt stämning.

”Att olika typer av ljus spelar en stor roll för oss människor är alltså klart.” Läs mer.

Köp brandvarnare och brandsläckare995845-column-of-fire

Men att ha ett hem fullt av både elektroniskt ljus och levande ljus kan vara lite riskfullt. Det är nämligen ljust som i de flesta fall gör så att ett hem börjar brinna. Men hur skyddar man då sitt hem från en brand? De viktigaste investeringarna som man kan göra i det här anseendet är en brandsläckare, en brandfilt och en fungerande brandvarnare. Sedan är det även viktigt att tänka på vissa saker i hemmet. Som att elektronik, precis som lampor, lätt kan börja brinna. Man måste därför byta ut elektroniksladdar så fort de blir nötta och se till att all elektronik sitter på plats så att den inte ramlar ner på något som är lättantändligt.

17 hem i brand

Hos Brandskyddsföreningen kan man läsa om att hela 17 hem står i brand i genomsnitt varje dag. Hemmen är samhällets vanligaste brandplats och bräder i bostäder är mer än dubbelt så vanliga som bränder i alla andra byggnader tillsammans.