Inredningstrenden för hösten 2017 präglas i år av naturmaterial, vintageprägel, ytor i metall och mycket mönster. Naturmaterial har hängt med i trenden ett tag nu. Det är allt från sängkläder, soffkuddar och läder- till kökshanddukar, möbler i trä och stengodsdetaljer.

TextilFärgskalan för hösten är i år jordnära och kännetecknas av vitt, beige, brunt och grått. Men tillvaron blir också ljusare med flertalet gula toner. Solgult, citrongult, senapsgult och honungsgult är tonerna för i år. Gult är bra när det är dags att bryta av det neutrala och avskalade. Enligt elledecoration.se är en omättlig och fortsatt trend sammet. Vinrött, mörkgrått och smaragdgrönt är bara några färger nämnda. Färgerna kommer i allt från fåtöljer till gardiner och sittpuffar. Kontrasten till det blir att bryta av med material som metall och stål. Detaljer i mattsvart stål, mässingsytor och mycket guld definierar brytpunkten. Som vi skrivit om i ett tidigare inlägg behövs mysig inredning med mycket textil för att lindra säsongsdepressionen.

 Geometri formar trenden

Ränder, bohemiska mönster och geometriska former är stora teman hos Ikea. Likaså tropiska mönster samt djur- och djungeltema. Färger och mönster kan verkligen piffa till vardagen. Särskilt nu när höstmörkret är ett faktum. Tillsammans med värmeljus och filtar kan höstens mörker flytta in till ett hem präglat av ljus istället. Sex andra heta trender denna höst är:

  1. Romantiskt rosa– gammelrosa, puderrosa, cerise eller cyklamensrosa. Andra toner som är helt trendrätt är rödrosa, rosalila och rosa i grått.

  1. Inredning med miljöfokus– hållbar konsumtion är ingenting nytt men hösten fortsätter in i miljöandan. Att fynda på loppis och handla återvunnet material är bara två exempel. Möbelproducenter lanserar även idag produkter av återbruk och miljövänligt material.

  1. Klassiskt– Traditionellt och tidlöst är temat. Kuddar i bolsterstil och pelargoner i fönstren. En vintagekollektion med keramik hör också till det klassiska.

  1. Kurvigt och transparent– lampor i transparent glas och armatur med kurviga former är det som tar plats härnäst.

  1. Blanka mattor– ett golv glänser utan att ha polerat. En dröm som kan bli sann! Allt du behöver är en matta som blänker och ger sken åt ditt golv.

  1. Puffar– De små sittmöblerna, puffarna, är fortsatt populära. Cylinderformade i sammet är en puff rätt i tid.