Din trädgård är husets gröna själ och den oas du ska kunna koppla av i. Men en trädgård kräver skötsel och underhåll för att inte bli risig och ful. Det finns många saker du kan göra för att din trädgård ska bli grannskapets vackraste och mest inbjudande.

Att dela upp trädgården i olika delar och rum är förmodligen det som gör mest underverk. Med kantsten från flisbyab.se/typ/kantsten kan du anlägga gångar och rama in gräsplättar eller trädgårdsland precis efter dina önskemål. Det blir också lättare att hålla reda på vad som finns i trädgården.

Lägga kantsten på terrassen

Vill du rama in en uteplats eller en terrass med lite höjd? Då är det ett ypperligt tillfälle att bygga en liten söt mur med kantstenar runt om så att man direkt ser vad det handlar om. Samma sak kan du göra när du vill visa vilka gränser rabatterna har. Kantstenar gör små upphöjningar som är väldigt attraktivt i en trädgård. I en intervju berättare en person hur hon anlagt sin trädgård som en bit av Provence.

Trädgården är byggd i sju terrasser med många hörn, vrår och trappor. Hela trädgården är faktiskt lite knasig, säger Annica

Bygg ett eget odlingsland

De flesta villaägare som har tid anlägger gärna en odlingsplätt att så egna grönsaker i. De blir både godare att äta och dessutom billigare eftersom du slipper köpa dem. Odlingsland bör märkas ut så att du sår olika växter var för sig och slipper blanda ihop dem. Många lägger ut odlingslådor men dessa kan murkna och bli fula med tiden. Kantsten å andra sidan märker ut alla plättar och håller sig snygga år ut och år in. Kanske kan du lägga olika stenar för olika odlingar eller rabatter?