http://www.dreamstime.com/-image15395161

Viljan att inreda och ha ett fint hem är någonting som är väldigt vanligt bland oss svenskar, och det är heller inget konstigt att vilja ha ett fint hem som man kan kalla sitt eget och känna att man själv utformat.

Vi gillar att bry oss om våra hem, minst sagt. Det handlar om så mycket mer än att bara ha ett hem som är snyggt utifrån, som vi kan läsa om i den här artikeln i Svenska Dagbladet, det handlar om så mycket mer. Det finns ju en vilja att spegla sig själv i hemmet, och att ha någonting som verkligen känns som ett eget hem, att man ska veta när man kommer in i det att det här är mitt. Men hur ska man göra för att skapa ett hem som känns verkligen som ens eget, som speglar ens personliga stil och smak?

Kanske måste man börja med grunden, alltså själva huset. Är stilen på huset inte den du riktigt vill åt så är det svårt att få insidan att kännas helt rätt, så där kanske det första du ska kolla på är. Att köpa ett nytt hem via mäklarkedjan Mäklarhuset är en bra idé, så att du hittar ett hem som verkligen känns helt rätt för att du ska kunna sätta igång och inreda det i din stil. Här är några tips på hur du kan gå till väga när du ska inreda hemmet:

  • Hitta inspiration! Använd en fysisk scrapbook eller kanske internettjänsten Pinterest, och kolla i magasin, klipp och klistra eller pinna från hemsidor för att hitta vilken stil du vill inreda med! Inspiration är viktigt, och genom att själv komponera olika delar så kan du hitta en röd tråd att följa i din inredning.
  • Blanda billigt och exklusivt! En del vill inreda sitt hem på ett väldigt exklusivt sätt, men det blir dyrt i längden. Därför kan du på ett smart sätt välja att blanda en billig grund med mer exklusiva detaljer, vilket gör att hemmet blir lite mer ekonomiskt men fortfarande med en exklusiv touch.
  • Tänk hållbart! Gå inte för hårt på kortsiktiga trender, du vill ju inte behöva byta ut hela inredningen om två år när allt det du inrett med är passé? Gå mer efter det tidlösa, och välj de mer trendkänsliga sakerna när det handlar om mindre inredningsattiraljer.
  • Tänk utanför boxen! Kanske kan du skippa allt var ljust och fräscht heter och i stället göra något annat? Stirra dig inte blind på hur alla andra har det i sina hem eller hur de kreddigaste tidningarna säger att det ska vara, våga gå på din egen stil!

Där är några tips du kan följa för att inreda det hem som ska vara helt och hållet i din egen stil. Det är ett stort projekt, inbilla dig inget annat. Men när det är färdigt så kommer det vara så värt det, det kommer vara helt underbart att komma in i det hem du själv skapat känslan i.