Att flytta är så himla roligt, för då får man äntligen så att säga börja om från början med sin inredning, och göra precis som man vill! Alla rum är såklart viktiga, men vissa är faktiskt lite viktigare och de lägger man gärna lite mer tid och pengar på än andra. Ett riktigt bra exempel på ett sådant är sovrummet! Det är ett rum som man verkligen spenderar tid i, och om man inte trivs där är det inte alltid man sover lika bra. Såklart ska man spendera tid på sovrummet!

När man fått nyckeln till sin nya lägenhet eller sitt hus så börjar ett stort arbete. Nämligen att inreda allting snyggt och fint, helt enligt hur man själv vill ha det och trivs med. Och även om man vill ge varenda liten vrå av ens nya hem exakt lika mycket kärlek så blir det oftast inte så, vissa rum är bara helt enkelt lite viktigare än andra! Sovrummet är ett ypperligt exempel på ett rum som många väljer att lägga ner lite extra tid, energi och pengar på, just eftersom det är så himla viktigt! Det är i sovrummet som man återhämtar sig från sitt annars kanske ganska stressiga liv, så visst vill man trivas med sitt rum som ska bjuda på skönhetssömn. Lås oss därför ta upp några bra tips att tänka på när man ska inreda sitt sovrum!

  • För många är det viktigt att sovrummet inte bara är ett fint och avslappnande rum, utan även praktiskt! Sovrummet kan bjuda på mycket förvaring, men bara om man är smart när man väljer säng med mera. Det finns exempelvis sängar med förvaring och lådor som passar perfekt för alla sovrum! Vare sig man är ute efter riktigt mycket förvaring eller inte så är de jättefina och bra sängar.
  • Att måla sitt sovrum i bra färger är något man verkligen bör tänka på. För visst, dina favoritfärger är kanske rött och turkost, men inte skulle du måla två väggar röda, och två turkosa för det? Då blir det knappast ett avslappnande rum att sova gott i, tvärt om! Välj istället färger som gör dig lugn och trygg. Det vill säga allt annat än skrikiga färger.
  • Fundera över vilka möbler som faktiskt behövs i sovrummet? Ofta är det väldigt möblerat med allt ifrån säng och fåtölj till garderob och skrivbord. Om man har fler rum i sitt hem så behöver man knappast så mycket möbler i sovrummet som bör vara ett öppet och avslappnande rum. Minst sagt något att tänka över innan man inreder.

Att få till det där perfekta sovrummet som man ofta drömmer om är verkligen inte en enkel uppgift. Man ställs inför massor av val, och om man så att säga väljer fel på något kan lätt mycket kännas konstigt när man väl är klar, så det gäller att vara försiktig! Ett tips till den som känner sig lite osäker är att klicka in här på sydsvenskan.se där feng-experten Agneta pratar om hur man får ett riktigt drömmigt sovrum.

http://www.dreamstime.com/-image12497958