När ett barn börjar krypa och utforska sin närmiljö finns det många faror som hotar i hemmet. Vassa kanter, varma plattor och höga vingliga möbler är några saker som kan orsaka en otrevlig olyckshändelse. För att undvika sådana är det viktigt att barnsäkra hemmet.

Om du har ett litet barn som snart eller har börjat krypa är det dags att se över hemmet. Det kan vara svårt att tro det men det lurar faktiskt många faror i hemmet för ett sådant litet barn. För att hemmet ska vara en säker plats för ditt barn är det bra att försöka förebygga olyckor på bästa sätt. Om du vill ha bra och kvalitativa redskap för att barnsäkra hemmet är ett tips att gå in på homesafety.se och kolla vad de erbjuder för säkerhetsskydd. Där kan du hitta allt du behöver för att få ett säkert hem för ditt barn, allt från spisvakt till klämskydd.

Gör spisen oåtkomlig

Child,Safety,At,Home,Concept,-,Toddler,Reaching,For,PanDet finns många faror i hemmet som vuxna helt missar. Det finns exempelvis ett flertal vassa kanter och hörn som ett barn kan göra sig illa på. Som tur är finns det väldigt bra kantskydd att köpa. Höga och vingliga möbler är något annat som kan vara livsfarligt för barn som gillar att klättra. Det är bra att förankra sådana möbler i väggen för att undvika en olycka. Köket är en plats i hemmet där det finns flera potentiella faror. Spisen är en av dem. Det kan vara bra att ha en spisvakt och spisskydd för plattorna. Ett tips är att alltid vrida handtagen på grytor och stekpannor inåt för att undvika att barnet får tag i en kastrull. Att sätta petskydd i eluttag, gömma undan persienn-snören och ha mediciner oåtkomliga för barn är andra saker som är bra att tänka på.