Oktober är en av årets mörkaste månader, vilket många tycker leder in dem i en negativ spiral av mörker, tristess och ensamhet. Men ett smart tips för att bli av med dessa känslor är att skapa riktigt höstmys hemma i huset eller lägenheten!

754065-candlesUnder höst och vinter är det många som råkar på vad som kallas för höstdepression, vilket innebär att det är mörkret som har stor inverkan på ens psykiska och fysiska hälsa vilket skapar nedstämdhet. När detta sker är det bästa man kan göra att omfamna mörkret och istället skapa mysstämning. Ett smart tips är att kika in på https://fyndiq.se/hemmet/textil/ där man hittar allt från härliga plädar och sängkläder till snygga prydnadskuddar att pynta soffan i vardagsrummet med. Och om man dessutom inreder hemmet genom att fylla det med värmeljus, är det bara att gosa ner sig i soffan med en kopp varm choklad, en god bok och dra igång sin favoritradiostation samtidigt som man får en chans att slappna av och helt enkelt rå om sig själv en stund.

Tips för att bli av med höstdepressionen

Det smartaste man kan göra för att råda bot på en gnagande höstdepression är att ta sig ut och promenera, men undvik att vara ute i mörkret – använd dagens ljusaste timmar, så som morgonen då man kan se solen stiga upp eller lunchtid då dagsljuset har sin pik. Det är nämligen så att motion ökar endorfinflödet i kroppen, vilket i sin tur leder till att man blir gladare och pigg. För något som höstdepressionen, eller även kallad årstidsbunden depression förkortat SAD, gör är att man känner sig trött, hängig eller rent av sjuk och med en ordentlig promenad i solljus så förbättras både humör och kondition. Så för att må så bra man bara kan under hösten är det smart att röra på sig och inreda hemmet på ett harmoniskt sätt för att må riktigt bra och slippa deppigheten!