Trött på en brunskiftande vissen gräsmatta, åldrade buskar och få blommor i fina färger? Då kan det vara hög tid att fixa i ordning din trädgård inför sommaren.

Trädgård planteringDet absolut enklaste sättet att få bukt med en bångstyrig gräsmatta är att helt enkelt byta ut den och via http://www.jademattan.se/ där man kan köpa gräs på rulle och lägga ut över sin gräsmatta. Och visste ni att det är nu på hösten eller våren som den bästa perioden är att lägga gräsmattan? Dock ska man inte så gräs när frosten kommit, då är det bäst att vänta till vårvärmen omkring maj, vilket man också självklart kan läsa mer om hor Jademattan när man beställer sitt gräs. Men en snygg gräsmatta är inte allt som behövs när man vill anlägga en snygg trädgård, gräsmattan utgör nara grunden och är alltså steg ett.

Plantera i trädgården

Vill man ha en vacker höstträdgård finns massvis av bra plantor och träd att plantera. Till exempel tipsar man i Göteborgs Posten om bland annat växter såsom papegojbuske, lövfällande azaleor och syrenhortensia med mera som kan få en tråkig brun trädgård att fullkomligt explodera i färg. Samtidigt ska man inte heller vara rädd att plantera svarta växter, något som skribenten Agneta Ullenius understryker i en artikel hos Svenska Dagbladet. I samma artikel tipsar hon även om vilka blommor som kan bli häftiga att använda sig av i en svart plantering. Exempelvis stockrosen Alcea rosea ”Nigra” är snygg att kombinera med vanliga vita stockrosor för en häftig effekt precis som man också kan göra med vita lijletulpaner och svarta papegojtulpaner ”Black Parrot”. Men den häftigaste kombinationen som Ullenius tipsar om är nog när man använder vita kungsliljor tillsammans med mörkt ormskägg, som heter Ophiopogon Planiscapus ”Nigrescens”, vilken ser ut som svart gräs men som egentligen faktiskt också är en liljeväxt. För fler spännande idéer och tips om trädgårdsplantering är ett gott råd att besöka hembygdshallen i Kvidinge där man nu till helgen har trädgårdstema i föreläsningsformat, vilket man kan läsa mer om hos Helsingborgs Dagblad.