Går du i renoveringstankar där hemma? Det finns många sätt piffa upp hemmet, antingen för din egen del eller inför en försäljning. Antingen ett fönsterbyte eller en rivning av vägg kan vara nyckeln till ett ökat bostadsvärde – vi berättar!

Det går att förbättra hemmet på många sätt genom att renovera och många väljer att bättra på saker på huset eller i lägenheten för att öka värdet på bostaden och minska driftkostnader. Exempelvis kan värmeläckor i fönster vara en bov på värmeräkningen och då kan du kontakta ett företag som renoverar fönster i Stockholm. Genom att förbättra fönster som läcker kommer du märka en stor skillnad i dina räkningar. Förutom att renovera dina fönster finns det andra saker du kan fixa för att ta hemmet till en ny nivå.

Fönsterrenovering, byte av värmepanna, uppgradering till varmluftspump är saker som inte är så roligt att prioritera på listan med projekt, men det är oftast mer än behövligt. Det kostar en del för stunden men lönar sig i längden då det minskar din driftkostnad på bostaden. Inför en försäljning gör det dessutom att värdet på din bostad ökar då den blir mer attraktiv för en eventuell köpare. 

Öppna upp och måla om  

Större renoveringar kräver ofta mycket tid och pengar men det är få som känner att det inte är värt det i längden. Förändringar i hemmet som du längtat efter att göra kommer få dig att bli kär i bostaden på nytt och trivas mycket bättre. Öppen planlösning är något många drömmer om att ha för att det ger intryck av att lägenheten är större och det ger mer yta att umgås på. Om du har ett rum du inte använder till något speciellt kan du kolla med en hantverkare och se om det är möjligt att ta ner en vägg för att öppna upp. Detta gör att bostaden dessutom kan få ett ökat värde om du någon gång vill sälja.