Det finns många fördelar med att presentera ett rent hem – speciellt om man ska flytta, då kan värdet på bostaden nämligen höjas.

http://www.dreamstime.com/-image15990199Att ha ett välstädat hem är det många som drömmer om, men livet kommer ofta i vägen. Men är det någon gång i livet som man verkligen ska satsa på storstädningen så är det inför en visning vid försäljning av bostaden och sedan när man väl lämnar över nyckeln till nya ägarna ska hemmet vara fläckfritt. Innan du flyttar måste du nämligen genomföra en flyttstädning och denna kan man göra själv eller anlita billig flyttstädning av en firma, vilket faktiskt är det bättre alternativt. Ska man till exempel välja mellan att få städhjälp inför en visning eller att få hjälp inför en flytt så är det alltså bättre att välja det senare alternativet – inför visningen går det nämligen att ta till en hel del knep som gör att man faktiskt inte behöver städa så överdrivet noga.

Vad ska man tänka på inför en visning?

När det kommer till att städa inför en visning av sitt hem finns en sak att tänka på och det är att inte ha hemmet för belamrat med saker. Till exempel skriver tidningen vlt om hur man ska styla så att de potentiella köparna kan se det som säljaren faktiskt vill visa med hemmet. Kanske har man vacker utsikt och då vill man inte skymma den med tjocka gardiner eller liknande. Likaså vill potentiella köpare heller inte se personliga föremål, så om du har ett vinds- eller källarförråd är ett gott råd att lägga alla personliga foton och tillhörigheter där inför visningsdagen. En annan sak som man också ska tänka på skriver tidningen Affärsvärlden om och det handlar om hur man marknadsför sitt hem i bostadsannonsen. Till exempel är ord såsom balkong, exklusiv, jacuzzi och ångbad ord som fångar flera köpares intresse – så om detta är något som bostaden har ska man trycka på det i marknadsföringen av bostaden. Ett annat tips är att ta en titt på bostäder som lyckats sälja bra under tidigare år och ta inspiration från dem, hos Expressen har man till exempel listat fjolårets klicksuccéer på Hemnet, så det kan vara en smart sak att spana in!