De flesta som ska sälja en bostad anlitar en mäklare för att göra det. Men många mäklare tar ut ett ganska högt arvode för att göra detta. Därför gäller det som konsument att jämföra priser hos olika mäklare och eventuellt pruta ner priset.

230588-real-estate-offer-with-copyspace

I Sydsvenskan kan man läsa att Mäklarsamfundet nu går ut och tipsar konsumenter om att ta in offerter från olika mäklare innan man beslutar vem som ska sälja ens bostad. Det är det absolut bästa rådet om man vill anlita konkurrenskraftigt mäklarstöd. Genom att man tar in flera offerter och jämför olika mäklarbyråer får man en bild av vad som skiljer dem åt och man får även en möjlighet att förhandla ner det arvode som mäklaren vill ha.

Jämför mäklare enkelt

För att jämföra olika mäklare kan man kontakta de man är intresserad av och be om en offert. Efter att ha ringt runt kan man sammanställa priserna manuellt. Vill man dock ha ett smidigare alternativ finns ett antal sidor på nätet där man kan jämföra olika mäklare med enbart några klick och få in mäklarofferter från ett flertal byråer samtidigt. En utav de mest populära sidorna att göra detta på är Mäklarofferter.se och vill man veta mer hur den här sidan fungerar kan man läsa mer här.

Pruta ner priset

Har man gjort en noggrann research innan man väljer mäklare, kan man spara massor av tusenlappar i mäklararvode. I Metro kan man nämligen läsa att mäklarnas offerter kan variera med tiotusentals kronor när de säljer en likvärdig lägenhet i ett och samma område. Mäklarna sätter nämligen arvodena helt själva och ofta försöker de få en så stor summa som möjligt. Det kan alltså vara rent nödvändigt att pruta ner arvodet för att göra en någorlunda bra affär.