Hur undviker du fukt- och mögel samt andra skador i ditt hem? Bland annat genom att låta experter sköta renoveringen när det blir på en hög nivå.  

I ett tidigare inlägg skrevs det om kampen mot mögel, en kamp många svenska husägare för. Det är nämligen så att många hus byggs väldigt tätt nuförtiden, något som minskar ventilationen inomhus, den naturliga varianten som att luft tar sig in via fönster och dörrar. Det gäller då att använda sig av bland annat luftavfuktare, för att få bort den fuktiga luften i badrum och källare.

 

Undvik fukt och mögel i badrum

När du gör om ditt badrum är det av vikt att du ser till så att inget blir fel, det kan i så fall orsaka fukt- och mögelskador. Ett sätt att undvika detta på är att anlita hantverkare och andra fackmän för att göra det svåra, som att byta rör, installera dusch, badkar, tvättmaskin, borra i våtrumsvägg och annat.

 

Badrumsrenovering kan kännas lite knepigt för oss vanliga hemmafixare. Men det behöver inte vara så komplicerat som du tror – Expressen

 

 

Men vad man kan du då göra själv i badrummet under renoveringen? Det blir ju billigare när man faktiskt kan göra en del av arbetet själv. Det du kan göra själv utan större fara är att byta från dusch till badkar, byta ut handfat, riva inredningen innan experterna kliver in och börjar kakla och sätta klinker. Du kan dessutom installera en tvättmaskin själv, men låt bli att röra elen – den ska kopplas in av en elektriker. Mer om allt detta går det att läsa om i Expressen Leva & Bo.