Ett hem att bo, leva och trivas i, det är något de allra flesta vill ha och som många till och med ser som en av grundvalarna för att kunna ha ett bra, lyckligt liv. Hemmet är en trygg punkt i livet, en plats där man kan vara sig själv till 100 % och där man kan inreda och ha det precis som man själv vill. Många har inredning som ett stort intresse, och på TV finns det ett flertal program på just det temat. Men sanningen är att man kan ha precis hur fina möbler som helst, exakt de tapeter man velat ha, matchande kuddar i soffan och de senaste teknikapparaterna – men är det stökigt eller till och med smutsigt därhemma spelar det absolut ingen roll!

Ett rent nöje

Att hålla rent och snyggt hemma är, precis som det är att ha ett hem, en grundläggande sak i livet. Det här är något de flesta av oss vet om och håller med om, det är mycket få människor som vill ha det ostädat hemma. Dock kan det vara lättare sagt än gjort – vi har så mycket annat i livet som pockar på vår uppmärksamhet. En lösning som alltfler börjat använda sig av är hemstädning – en städfirma som kommer hem till en varje/varannan/var fjärde/vad man nu kommer överens om vecka som städar rent ens lägenhet. Hemmiljö i Stockholm är ett sådant företag med lång erfarenhet och många nöjda kunder, både privatpersoner och företag.

”Det allra vanligaste är att köpa sig städning varannan vecka — framför allt dammsugning, dammtorkning, badrum och våttorkning av golv. Ungefär en tredjedel av kunderna vill även ha hjälp med tvätt och vissa vill även ha hjälp med att stryka kläder. Snittkunden bor ofta i ett radhus eller i en villa köper ungefär 4—5 timmar städning varannan vecka, alltså ungefär 8—10 timmar i månaden. Det kostar kring 2.000 kronor i månaden efter skatteavdrag. Vissa väljer även att köpa till exempelvis trädgårdsskötsel eller barnpassning.”