Många är det som drömmer om renovering och det är väl förståeligt eftersom det är med renovering som man verkligen kan få det hem som en verkligen vill ha. Och det finns många fördelar med att investera i renovering. För det första så kommer gör det att bostaden förnyas och priset i sig kommer  helt klart att öka när det väl är dags för försäljning. Om det är ökat man vill öka med renovering är det kök och badrum som en ska fokusera på, eftersom det gör att man får tillbaka mest vid försäljning. Speciellt är det ju en ännu större möjlighet att öka värdet vid försäljning med renovering nu när rot-avdraget finns. Många är det dock som känner sig förvirrade i vad det är som gäller med rot-avdraget. Lättast är det att läsa sig till informationen på skatteverket.se, och där skriver man så här:

Du kan få rot- och rutavdrag för arbetskostnad. Material- och resekostnader i samband med arbetet ger inte rätt till rot- och rutavdrag. Husarbete använder vi som ett sammanfattande begrepp för rot- och rutarbeten.

Så långt hänger de flesta med. Du kan alltså få en billigare kostnad på det arbete som utförs av arbetare som betalar skatt och har en korrekt firma. Du kan däremot inte få billigare pris på material och liknande, utan det måste du stå för själv.  Det svåra kan däremot vara att veta hur man ser till så man får tillbaka de pengar som man lägger ut på arbetskraften. Här är en mindre lathund:

  • Välj en utförare som är godkänd för F-skatt. Det är det absolut viktigaste, för om du inte gör det kan du omöjligt få tillbaka dina pengar sen.
  • Köp material och dylikt som ska användas vid renovering och instruera hantverkaren om vad och hur du vill ha det.
  • Skicka in kvitton från renovering tillsammans med deklarationen. Du får sedan tillbaka pengarna på skatten.

Ta hjälp för att undvika fel

Mer om det här hittar du så klart på skatteverket. Andra saker som är otroligt viktiga vid renovering, om man fortsätter att se till på kostnaden för renovering, är att det blir rätt gjort. Det kan känna som att det är svårt för dig att se till det om du inte gör det själv. Men det handlar om att hitta hjälp på rätt ställe, av de som vet hur en gör vid renovering. Smart är att kika in på byggupplysningen.se för att se vad som står där, eftersom de där samlar allt som har med renovering av hus att göra. Om man inte ser till så att renoveringen och bygget blir rätt från början är det en stor risk att man råkar ut för skada, speciellt om det handlar om renovering i badrum eller kök eftersom det då kan bilda fuktskador vid minsta fel. Var försiktig i din renovering men var inte rädd för att våga. Det kommer i slutändan troligtvis att bli hur bra som helst.

http://www.dreamstime.com/-image5923582

 

 

 

 

 

 

Det kan lätt bli lite kaos i huset när det är dags för renovering, smart kan därför vara att bo någon annanstans tills det är klart.