Om du funderar på att genomföra en renovering av hemmet, en gammal bil eller ett annat projekt gör du bäst i att se till att du har en bra planering, en bra budget och en tålmodig och förstående partner. När två människor ska komma överens och förena olika drömmar i ett enda projekt är det lätt att viljor krockar och konflikter uppstår, eller att pengarna tar slut vilket sliter ännu mer på förhållandet.

Att renovera och skapa något eget eller sätta sin egen personliga prägel på hemmet är många människors dröm. Tanken att renovera fram ett hus så det blir precis så som du vill ha det, att gå i bygghandeln och välja material, att komma överens om vilket kakel det ska vara i badrummet – samt vilken fläkt det ska vara över spisen är spännande och roligt. Du ser det färdiga resultatet framför dig och blir glad i kroppen. Men blir det verkligen så som du har tänkt dig?

man som tapetserarTips för en framgångsrik renovering

Bra verktyg är a och o när det gäller hemmafix, större renoveringar och byggprojekt. För riktigt bra kvalitet kan du testa Milwaukee och Sandbergs järn där du hittar verktyg med både batteridrift och med sladd. Slipmaskiner, borrmaskiner, skruvdragare och bitsatser är bara några få exempel på sortimentet, och kvaliteten på verktyg och tillbehör är hemmahantverkarens ljusa sommardröm. Utan tillräckliga verktyg som håller kan renoveringsarbetet bli mycket bökigare och byggnadsmaterial kan gå sönder och behöva ersättas. För att din renovering ska bli så bra som möjligt är det bra om du tar dig tid att planera väl och ha en tilltagen budget om något oförutsett händer. Det kan krävas andra lösningar än vad du tänkt dig från början, eller att saker drar ut på tiden och kostnader skenar iväg.

Att komma överens

Han vill ha det så i köket för att det är snyggt medan hon vill ha det si eftersom det är hon som lagar maten. En undersökning visar att det frestar på förhållandet att renovera. Var tionde person har före, under eller efter renoveringsprocessen funderat på parterapi eller att göra slut. Ett renoveringsprojekt som inte riktigt kommer igång efter att det har börjat rivas ut inredning kan vara en jobbig och stressande miljö att leva i. Att inte ha ett fungerande badrum eller kök skapar problem i vardagen som lätt kan skapa ännu större problem och irritation, så här kommer några tips för att underlätta.

  • Ha en bra plan.
  • Riv inte ut både badrum och toalett på samma gång.
  • Ha ett ställe att flytta det provisoriska köket till.
  • Påbörja inte renoveringen innan pengar finns.
  • Fira de små framgångarna för att hålla humöret uppe.

man som spacklarKan gå snett

Det som börjar som ett kul projekt och en dröm kan bli en mardröm försäkringsmässigt om olyckan skulle vara framme. Om du köper en bil för att renovera den kan försäkringsbolaget ha andra åsikter om vad bilen är värd, och skulle det ske en trafikolycka kan det bli meningsskiljaktigheter angående vad som är skälig ersättning. Det är samma sak med hus och hem om det visar sig att jobbet inte är fackmannamässigt gjort inom VVS så det gäller att iakttaga en viss försiktighet.

Planera och strukturera din renovering och låt en VVSare ta hand om installationerna. Lycka till!