Behöver ditt badrum ett ansiktslyft? Är det en plats som du helst inte vistas i längre än nödvändigt? Det finns enkla knep som omvandlar ditt badrum från tråkigt till lyxigt och det behöver inte kosta skjortan.

Ett badrum ska naturligtvis i första hand vara funktionellt. Samtidigt kan det vara en plats för avslappning, en oas i en annars stressig vardag. Även om det är lockande med nytt kakel och bubbelbadkar så krävs det inga stora investeringar för att skapa en lyxigare känsla. Tänk på detaljerna och inred badrummet i en sammanhållen stil för att få till en skön hotellkänsla hemma.

Färg, ljus och material sätter tonen

De flesta badrum har en neutral bas. Det här är en perfekt utgångspunkt för att skapa en sammanhållen känsla med hjälp av textilier och förvaringsdetaljer. Bestäm dig för vilken stil du är ute efter genom att samla inspirationsbilder på Pinterest och Instagram. Gå sedan igenom ditt flöde och se vilka färger och material som du dras till. Det här blir utgångspunkten för din egna badrumsinredning. Bra investeringar är nya, fluffiga handdukar och duschdraperi i matchande färger. Nästa steg är att rensa, sortera och skaffa tillräckligt med förvaring. Låt vackra och dekorativa flaskor stå framme men samla gamla schampoflaskor, tandkrämstuber och raklödder i snygga lådor och burkar. På det här sättet blir det också lättare att hålla ordning.

Att lägga in levande växter i badrummet kan kännas oortodoxt, men faktum är att det finns många grönväxter som trivs utmärkt i den fuktiga miljön. Dracena och Förmakspalm är två exempel på två trendiga växter som direkt skapar en ombonad känsla. Pricken över i:et är belysningen. Ofta är badrumsbelysning stark och osmickrande. Genom att byta till mjukare och varmare ljuskällor kan rummet få en trevligare framtoning. Att investera i en dimmer kan vara bra för att kunna reglera ljuset. Komplettera gärna med levande ljus att använda vid speciella tillfällen.