Planering, planering. En badrumsrenovering gör inte sig själv och även om du lejar ut jobbet till hantverkare så krävs det att du själv lägger manken till och planerar. Börja din renovering med en grundlig planering och se framför allt över dina kostnader.

Ta dig aldrig vatten över huvudet när du ska renovera badrum. Välj istället kompetenta aktörer som kan handskas med alltifrån rörläggning till installation av badkar och toalett. Klicka dig in på http://aquabygg.se/renovering/badrumsrenovering/ för att se vad som erbjuds.

badrum med walk-in duschMät upp och börja skissa

Det är möjligt att du har alla nya idéer inne i ditt huvud och att de liksom bara flyger omkring som vilsna fåglar därinne. För att kunna förverkliga idéerna och skrida till verket måste du göra en skiss av ditt badrum som det är idag och såsom du vill ha det efter renoveringen. Det ger dig en betydligt klarare idé över vad som faktiskt är möjligt och vilka drömmar du måste ge upp.

Dina behov och önskemål

I samma veva som du gör din nya skiss måste du vara medveten om vilka behov du och din familj har i badrummet och vad som bara är överflödigt. Utrymme och förvaringsmöjligheter är mycket viktigt om du har barn eller om du delar badrum med flera personer. En liten yta kan dock bli mycket användbar om du bara tänker till ordentligt.

  • Bygg på höjden om du kan
  • Skaffa vägghängda skåp och krokar istället för att ta upp ännu mer rymd på golven
  • Hur vore det med ett sittbadkar istället för ett stort badkar?
  • Köp billigare kakel

Vad får kalaset kosta?

Vet du redan hur mycket du har att röra dig med när det kommer till renoveringskostnader? Eller ser det lite rörigt ut på budgetfronten? Det är viktigt att du vet hur mycket du har råd med samt att du alltid avsätter lite extra pengar till oförutsedda utgifter. Tro det eller ej – dessa kommer alltid upp i slutändan på grund av att du köper något felaktigt, som inte passar in eller att arbetskostnaden faktiskt blev lite högre än du hade förväntat dig. Ca 10000 kronor är alltid bra att ha över om du gör en stor renovering.