Oftast handlar rätt hem om att inreda rätt. Oftast. Men inte alltid. Ibland kan fel planlösning eller/och fel läge avgöra om ditt hem känns som hemma och om du trivs. Ibland kan det även vara så enkelt att oavsett hur smart och effektivt du inreder så räcker inte platsen till. Du kan behöva flytta till större boende eller bara en bättre planlösning. Men att flytta kan vara riktigt bökigt, jobbigt och tungt. Att flytta kräver faktiskt en hel del som Sydsvenskan upplyser oss om:

[…] Energi, till exempel, och goda och armstarka vänner. Senaste gången jag packade ner mina pinaler i de numera luggslitna kartongerna svor jag att det fick vara den sista flytten på väldigt länge. Att jag åtminstone aldrig mer ska skicka desperata sms till halva bekantskapskretsen kvällen före den jobbiga dagen.

Och precis som skribenten i Sydsvenskan senare i artikeln konstaterar är kanske inte en flyttfirma någon dålig idé. ”Flytta med oss” skriver Uppsala stadsbud som erbjuder hjälp med flytt till alla från privatpersoner till hela kontor. Och vi kan hålla med dem. Ibland är flytthjälp av kompetent och erfaren personal väl värd de extra kronornas investering. Är du lika intresserad av din inredning som vi på Sandys Place skulle du bli seriöst orolig för att någon av dina klumpiga vänner ska tappa och ha sönder något under en flytt. Och med all rätt. Kan du komma på en enda flytt när inget har gått sönder? Säkert någon enstaka. Säkert någon som skedde med hjälp av flyttfirma…